Slik tar du vare på smykkene dine

Generelle råd for smykkepleie

📦 Oppbevaring: Oppbevar smykkene dine på et tørt og mørkt sted - helst i et smykkeskrin med mykt fôr - da unngår du også riper.

🧼 Rengjøring: Regelmessig rengjøring er viktig. Bruk en myk klut med en mild såpe og vann. Du kan gjerne også bruke Hagerty sine pleieprodukter for et enda bedre resultat - de er spesiallaget for å både rense og å gi pleie til smykkene.

😷 Beskyttelse: Ta av smykkene før du går på trening, spesielt i svømmehallen, eller hvis vårrengjøringen står for tur.

🧪 Unngå kontakt med kjemikalier: Parfyme, hårspray, kremer og såper kan skade smykker. Ta på deg smykkene som siste hånd på verket ;)
💦 NB! Klorvann er spesielt skadelig for smykkene dine - klor kan reagere med metallet slik at det misfarges eller til og med bli skadet!

 • Sølvsmykker

  Sølv kan oksidere og miste glansen. Bruk en spesiell pusseklut til sølv for å gjenopprette glansen. Hagerty Silver Clean og Silver Cloth er utmerkede alternativer.

  Oksidering er vanskelig å unngå, ettersom både fuktighet, luft, oljer og kremer - til og med hudens egen pH-verdi - kan påvirke hvor raskt sølvet oksiderer. Derfor er det lurt å oppbevare sølvsmykker på et tørt, mørkt sted og helst i lufttette beholdere.

 • Gullbelagte smykker

  Vær forsiktig når du rengjør smykker som er gullebalgt slik at du ikke sliter bort gullbelegget. Bruk en myk microfiberklut, eller produkter ment for smykker, som Gold Cloth fra Hagerty.

  Ikke dusj eller bad med gullforgylte smykker - de bør i størst mulig grad holdes tørre for å forhindre at belegget slites bort.

 • Smykker i hvitt gull

  Rengjør med mild såpe og vann, og tørk grundig. Eller bruk produkter spesielt utviklet for gullsmykker, som disse fra Hagerty: Gold Clean og Gold Cloth.
  Rodinering: Hvitt gull er ofte belagt med et lag rodium for å beholde glansen. Dette laget kan slites bort over tid og det kan være lurt å få dette gjort på nytt hos en gullsmed ved jevne mellomrom.

 • Smykker i gult gull

  Regelmessig polering: Gult gull beholder sin glans godt, men kan dra nytte av regelmessig polering med en myk klut, som for eksempel Gold Cloth fra Hagerty.

  Forsiktig rengjøring: Bruk en blanding av mild såpe og vann, eller Gold Clean fra Hagerty, for å rengjøre. Sørg for å tørke smykket godt etterpå.

1 av 4

Sist men ikke minst ...

Å ta vare på smykkene dine krever smart bruk og regelmessig vedlikehold. Ved å følge disse rådene kan du sikre at dine verdifulle smykker holder seg skinnende og vakre i lang tid.

Husk også å regelmessig sjekke smykkene for eventuelle skader eller slitasje, og kontakt en gullsmed for reparasjon eller vedlikehold når det er nødvendig. Visste du for eksempel at en diamantring som brukes daglig burde sjekkes omtrentlig hvert år? 🤔 Klørne som holder diamanten kan ha fått en skade eller slitasje over tid, noe som gjør at diamanten etterhvert kan falle ut 🤯

Ved å behandle smykkene dine med litt ekstra kjærlighet, forlenger du levetiden og kan bruke dem i mange år fremover ❤️